Regulisan albanski dug Srbiji

Bez autora
Feb 09 2011

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona o potvrđivanju memoranduma koji su vlade država bivše Jugoslavije zaključile sa Albanijom radi regulisanja ranijeg duga te zemlje od 20,76 miliona dolara i još tri miliona dolara kamata.Usaglašeni zapisnik sa pregovora između predstavnika Državnog komiteta za pregovore o spoljnom dugu Albanije i predstavnika Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Slovenije zaključen je u Tirani 14. decembra.

Regulisan albanski dug SrbijiVlada Srbije usvojila je predlog zakona o potvrđivanju memoranduma koji su vlade država bivše Jugoslavije zaključile sa Albanijom radi regulisanja ranijeg duga te zemlje od 20,76 miliona dolara i još tri miliona dolara kamata, objavljeno je na Internet sajtu vlade.

Usaglašeni zapisnik sa pregovora između predstavnika Državnog komiteta za pregovore o spoljnom dugu Albanije i predstavnika Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Slovenije zaključen je u Tirani 14. decembra.

Prema tom dokumentu, od isplate duga Albanije će Srbija dobiti 8,52 miliona dolara, Hrvatska 5,48 miliona, Slovenija 3,81 milion, Bosna i Hercegovina 3,69 miliona, Makedonija 1,78 miliona i Crna Gora 532.823 dolara.

Zaključeni Memorandum stupa na snagu od datuma kada Savet ministara Albanije dobije poslednje obaveštenje od vlada država sukcesora SFRJ da su završene sve unutrašnje procedure koje su neophodne da bi stupio na snagu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik